Një person shtirej se ishte mjek në Gjermani dhe punonte në dy qendra vaksinimi. Mashtruesi thuhet se ka kryer mbi 1 400 vaksina

Një teolog (50) nga rrethina e Mynihut thuhet se është paraqitur si mjek dhe ka kryer ose urdhëruar vetë më shumë se 1 400 vaksina kundër koronavirusit.

Zyra e prokurorit publik në Traunstein tani e akuzoi burrin për dëmtim të rrezikshëm trupor, lëndim trupor me dashje, shkelje të Ligjit të mjekësisë shëruese, falsifikim dokumentesh, mashtrim tregtar dhe keqpërdorim të titujve të punës, siç njoftoi të martën autoriteti hetues, transmeton portali Shtegu. Megjithatë, nuk ka pasur indikacione për komplikime shëndetësore për shkak të mungesës së kualifikimit.

Burri thuhet se ka vaksinuar në qendrat e vaksinimit në qytetin Rosenheim dhe në rrethin Dachau. Ai mësohet se ka aplikuar atje me një licencë të falsifikuar për të ushtruar profesionin e mjekësisë në fund të vitit të kaluar dhe në fillim të këtij viti dhe më pas ka punuar në qendrat e vaksinimit në Rosenheim dhe Karlsfeld. Në Rosenheim, ai gjithashtu përfundoi misione të lëvizshme vaksinimi në shtëpitë e të moshuarve dhe pleqve.

Gjithsej, burri kreu vetë 306 vaksina kundër koronavirusit. 1 144 vaksinime të tjera ishin administruar nga stafi mjekësor me urdhër të tij. Për akuzat, teologu deri më tani ka heshtur para prokurorit publik dhe policisë. Një eksperti ka pranuar falsifikimin e dokumentit, siç sqaruan hetuesit.