Në një banesë në Innsbruck të Austrisë, një shtetas 59-vjeçar serb dyshohet se mëngjesin e së premtes sulmoi dhe vrau bashkëshorten e tij 50-vjeçare me një thikë kuzhine

Burri është arrestuar në vendngjarje dhe e ka pranuar krimin. Gjatë marrjes në pyetje, shtetasi serb ka pohuar se është ndjerë i provokuar gjatë një mosmarrëveshjeje dhe se më pas mori thikën, tha kreu i Zyrës së Policisë Kriminale të Shtetit tirol, Katja Tersch, për APA.
I akuzuari nuk ka dhënë ndonjë informacion më konkret, transmeton portali Shtegu. Gruas nga Shqipëria që atëherë i është bërë autopsi. Sipas Tersch, ajo kishte plagë me thikë në shpinë dhe lëndime mbrojtëse në krahë. 59-vjeçari u dërgua në burgun e Innsbruck.

Pas krimit, burri kishte shkuar te një fqinj që banonte në të njëjtën pallat dhe e kishte pranuar vrasjen e gruas. Më pas fqinji thirri numrin e urgjencës rreth orës 9:30 të mëngjesit. Ekipet e shpëtimit që u thirrën u përpoqën ta ringjallën gruan, por pa sukses.

Ky akt shkaktoi edhe reagime politike. Sipas zëdhënëses së grave të NEOS, Henrike Brandstötter, akti i dhunës në Innsbruck ishte femicidi i 26-të në Austri këtë vit. “Ashtu si me koronavirusin, qeveria ka vëzhguar dhunën ndaj grave për një kohë të gjatë”, kritikoi ajo. Situata ka qenë prej kohësh dramatike, por qeveria nuk po bën asgjë konkrete.

“Çdo vrasje gruaje është një më shumë”, deklaruan këshilltarja e grave rajonale të Tirolit Gabriele Fischer dhe anëtarja e Këshillit Kombëtar dhe zëdhënësja e familjes Barbara Neßler (të dyja të Gjelbrit). Fakti që Austria është në krye të statistikave të feminicidit në BE tregon se “ne kemi një problem të madh me dhunën mashkullore dhe se duhet ta kundërshtojmë atë në të gjitha nivelet”.