Policia u desh të ndërhynte në një institucion shkollor për të evakuuar një deputet zviceran, i cili u jepte fletushka nxënësve të shkollës

I rizgjedhur vitin e kaluar në Këshillin e Madh të qytetit Basel-City, nën moton e lëvizjes së tij “Aksioni Popullor kundër shumë të huajve dhe azilkërkuesve në atdheun tonë”, deputeti Eric ëeber është vënë re të hënën në mëngjes në oborrin e një shkolle në Allschwil, në gjysmë kantonin Basel-Land.

Sipas një nxënësu, ai shkoi atje gjatë pushimit të nxënësve për të shpërndarë “fletushka elektorale”. Ai madje dyshohet se ka shqiptuar fyerje raciste ndaj nxënësve të pranishëm. Situata u përshkallëzua kur një mësues mbërriti për të dëbuar politikanin, pa dobi. Edhe drejtori i shkollës nuk kishte sukses, i cili gjithashtu nuk arriti të largonte sherrin. Më pas u deshën dy thirrje në polici që oficerët të vinin dhe të bënin atë që ishte e nevojshme, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell portali Shtegu.

“Përderisa i prisja, u sigurova që Eric ëeber të mos arrinte të hynte në ambientet e brendshme të shkollës”, tregon drejtori. Pas kësaj ky ia doli për herë të parë duke sqaruar se ka qenë dëshmitar i “skenave të rrëmujë”, por pa një përleshje fizike me nxënësit për fat të mirë.

Policia konfirmon se është dashur të ndërhyjë për të larguar politikanin. Drejtoria e shkollës njofton se ka vendosur ndalim hyrje në shkollë për të zgjedhurin.