Federata e Mullixhinjve Zviceranë paralajmëron për rritjen e çmimit të miellit. Si pasojë do të rritet edhe çmimi i bukës.

Federata e Mullixhinjve Zviceranë (FMS) po jep alarmin: pasi kushtet e motit do të zvogëlojnë sasinë e drithërave të disponueshme për bukë me një të tretën në vitin 2021, çmimet ka të ngjarë të rriten.

Të korrat e këtij viti u ndikuan shumë nga kushtet e jashtëzakonshme të motit në pranverë dhe dëmtimi i breshrit në verë, tha shoqata të hënën, transmeton portali Shtegu.
Bazuar në një sondazh nga organizata tregtare Sëiss Granum mbi parashikimin e korrjeve të grurit në vitin 2021, FMS pret 300 000 tonelata drithë, rreth 31 për qind më pak se të korrat e vitit të kaluar.

Edhe drithërat për bukë dhe produkte të tjera furre janë të cilësisë më të ulët se vitet e kaluara: “Për shkak të kushteve klimatike dhe vjeljes herë pas here shumë të vonuar, mbirja është bërë e përhapur”, njofton shoqata.