Gjatë inspektimit të sotëm të një kantieri në Bad Saulgau të Gjermanisë, hetuesit doganorë nga kontrolli i paligjshëm financiar i punës hasën në tetë shtetas shqiptarë që nuk kishin as leje qëndrimi dhe as punë. Shqiptarët kanë qenë të angazhuar me suvatim.

Zyrtarët filluan procedime penale nën dyshimin për punësim të paligjshëm të të huajve dhe informuan prokurorin publik dhe autoritetet e emigracionit, të cilat urdhëruan që shqiptarët të largoheshin, informon portali Shtegu. Përveç kësaj, u vendos edhe një depozitë e sigurisë prej 2 500 eurosh. Punëdhënësi i punëtorëve të ndërtimit ishte një kompani nga Nordrhein-Westfalen.