Xherdan Shaqiri dëshiron të vendoset në Kapuzinerberg në Rheinfelden të Zvicrës. Kundër aplikimit të ndërtesës janë dorëzuar ankesa – tani “Shaqa” duhet të presë

Situata është qetësuar rreth planeve të Xherdan Shaqirit për t’u vendosur në Rheinfelden AG. Ylli i Kombëtares zvicerane, i cili kohët e fundit filloi të promovonte vaksinimin kundër koronavirusit, donte të ndërtonte një vilë në Kapuzinerberg.

Por ka pasur gjithsej katër ankesa nga banorët për aplikimin e ndërtesës. Sipas një raporti nga “AZ”, fqinjët e ardhshëm u ankuan, ndër të tjera, për hijet e hedhura në katër katet e planifikuara. Gjithashtu mungojnë hapësirat e gjelbra, transmeton portali Shtegu.

Qyteti tani Xherdanit ia ka përcjellë ankesat. Mbette ende e paqartë se si do të veprojë më tej futbollisti shqiptar.

Por, ka edhe banorë që nuk janë aspak kundër vendosjes së Xherdanit në fqinjësi. Fqinji Peter Scholer, për shembull, nuk mori pjesë në kundërshtimet ndaj ndërtesës së re të planifikuar. Kjo nuk i përket drejtpërdrejt atij.

“Sigurisht, gjithçka është pak më e madhe dhe ndoshta në zonën gri”, citohet të ketë thënë fqinji. “Por qyteti do të kujdeset që të respektohen udhëzimet”.

Ai ndonjëherë flet me prindërit e Xherdan Shaqirit kur ata kujdesen për kopshtin në pronën e pabanuar. “Personalisht kurrë nuk kam folur me të”, thotë Scholer. “Herë pas here ai mund të shihet duke vozitur me Lamborghinin e tij”.