Në muajin nëntor të vitit 2020, një dëbim veçanërisht i paarsyeshëm nga Leipzigu i Gjermanisë shkaktoi shumë eksitim: Në mes të natës ishte deportuar për në Kosovë mamia e re Adelina Ajeti, edhe pse ajo kishte qenë prej kohësh një specialiste e pazëvendësueshme në ordinancën e mamisë së Dagmar Röger dhe gjithashtu e kishte kryer shkallën e fundit praktike të nevojshme, informon portali Shtegu. Por irritimi i vendasve ia vleu. Adelina është kthyer në Lajpcig dhe ndoshta ka përfunduar diplomimin më të rëndësishëm.

“Këtë javë Adelina arriti suksesin më të rëndësishëm. Ajo e kaloi testin e njohurive dhe kështu do të marrë njohjen e Bachelorit të saj për mami. Kështu që ne së shpejti do të jemi në gjendje të flasim për një fund të lumtur”, pohon Emily Röger, e cila që nga nëntori e kishte bërë publike gjithë ngjarjen me Adelinën.

 

Mamia e dëbuar shqiptare Adelina, dënesi gjatë gjithë rrugës për në Kosovë

 

Dëbimi i Adelinës po kërcënon dhjetëra fëmijë, gra dhe familje të tëra në Gjermani