Të martën në mëngjes rreth orës 9:10 paradite në A4 pranë Gummersbach, oficerët e policisë gjermane hoqën nga komunikacioni një kamion frigorifer të pasigurt nga Bullgaria. Sipas specialistëve të policisë së autostradës në Köln, kamioni u vu re në kryqëzimin Reichshof / Bergneustadt.

Gjatë kontrollit teknik, policia zbuloi se motori po humbte vaj dhe se vozitësi nga Maqedonia e Veriut po voziste pa kartën e shoferit në tahografin digjital, informon portali Shtegu. Duke kontrolluar kartën e vozitësit që gjeti në kabinën e vozitësit, policia zbuloi se që nga e diela në mbrëmje ai kishte realizuar vetëm një pushim katërorësh brenda 36 orëve, në vend të njëmbëdhjetë orëve të kërkuara në të vërtetë për këtë periudhë.

Pas një ekzaminimi të automjetit nga një ekspert, u zbulua se ai ishte i papërshtatshëm për trafik. Sipas policisë, u konstatua se kamioni kishte kaluar rreth 1 500 000 kilometra.