Nga 1 gushti, të gjithë udhëtarët në Gjermani duhet të paraqesin një test negativ të koronavirusit. Përjashtimet zbatohen vetëm për ata që janë të vaksinuar plotësisht dhe ata që janë shëruar

Pra, tani është zyrtare: Kushdo që dëshiron të hyjë në Gjermani nga e diela (1 gusht), ka nevojë për një test negativ të koronavirusit. Detyrimi i përgjithshëm i testit për udhëtarët u vendos të premten nga Kabineti Federal në Berlin. Kjo u njoftua nga zëvendës -zëdhënësja e qeverisë Ulrike Demmer, transmeton portali Shtegu.

Prandaj, urdhëresa e udhëtimit na detyron të paraqesim dëshmi të vaksinimit ose shërimit, ose një test të koronavirusit gjatë hyrjes në Gjermani. Në të ardhmen, detyrimi për të siguruar dëshmi do të zbatohet për të gjithë të moshës mbi 12, të pavaksinuar.
Deri më tani, testi ishte i detyrueshëm vetëm për udhëtarët e fluturimit, por tani nuk ka rëndësi se cilat mjete transporti përdorni për të hyrë në vend. Rregullorja e re vlen edhe për të gjitha vendet.

Prandaj testi i koronavirust duhet të bëhet para hyrjes, udhëtarët me hekurudha dhe makina do të kontrollohen rastësisht pranë kufirit. Megjithatë, gjatë kalimit të kufirit, në të vërtetë nuk do të ketë kontrolle.

Kushdo që nuk mund të sigurojë dëshmi gjatë një kontrolli dhe është gjithashtu pa test mund të vazhdojë të udhëtojë. Por punonjësit e policisë federale kontrolluese do të shkruajnë një raport tek autoritetet përgjegjëse. Për shembull, departamenti i shëndetësisë në destinacionin e udhëtimit.

Kjo do të thotë: Autoritetet atje mund të flasin me personin dhe, për shembull, të vendosin një karantinë. Në varësi të shtetit federal, shkeljet e Urdhëresës për Mbrojtjen e Infeksionit mund të rezultojnë në gjoba deri në 25 000 euro!