Për vrasjen e gruas së tij nga xhelozia, sipas kërkesës së prokurorit publik, një kosovar 56-vjeçar nga Regensburgu i Gjermanisë do të marrë një dënim të përjetshëm. Prokurori të mërkurën e akuzoi personin për vrasje, tha një zëdhënës i drejtësisë. Në fillim të gjykimit para Gjykatës Rajonale të Regensburgut, kosovari i akuzuar kishte pranuar se ai e kishte vrarë gruan e tij.

Mbrojtja e 56-vjeçarit u deklarua për “vrasje” pa specifikuar gjatësinë e dënimit, informon portali Shtegu. Prokuroria ndihmëse u bashkua me zyrën e prokurorit publik me kërkesën për një dënim të përjetshëm për vrasje dhe gjithashtu u lut për përcaktimin e peshës së veçantë të fajit.

Sipas aktakuzës, motivi për aktin e tetorit të vitit 2020, ishte xhelozia. Tre thirrje të panjohura në celularin e gruas thuhet se e kanë bërë burrin aq të dyshimtë sa ai vrau gruan e tij me disa goditje me thikë në banesën e përbashkët. Sipas informacioneve, telefonuesi i panjohur nuk ishte rival, por vëllai i gruas, i cili kishte vetëm një numër të ri telefoni.