Për javë të tëra ka rënë shi në Zvicër, me breshër dhe stuhi gjatë gjithë kohës. Hidrologët e Zyrës Federale zvicerane për Mjedisin tashmë kanë lëshuar një paralajmërim të përmbytjes për liqenet e mëposhtëm për shkak të shiut të madh: Liqeni Brienz, Liqeni Thun, Liqeni i Lucernit dhe Liqeni i Cyrihut, siç shkruan “SRF Meteo”, transmeton portali Shtegu.

Gjithashtu në javën e re, nga e hëna deri të martën në mbrëmje, ekziston një kërcënim për bubullima të dhunshme me breshër dhe shumë shi. Deri në fund të javës së ardhshme ekziston dhe më tej një rrezik i rrëshqitjeve të tokës, rrjedhave të mbeturinave dhe përmbytjeve.

Të martën në mbrëmje, stuhia “Bernd” do të tërheq një front të ftohtë në Zvicër nga Franca. Një ditë lehtësimi, si dhe ditë më të ngrohta dhe të thata mund të priten vetëm për fundjavën e ardhshme. Jo se fundjavën tjetër nuk do të bjerë shi – vetëm pak më pak