Shqipton Rexhaj tashmë është bërë një emër i njohur në botën poetike zvicerane, në të cilën ai ka fituar edhe çmime të ndryshme, siç është psh. çmimin e sponsorizimit 2005 nga Fondacioni Kulturor St. Gallen për poezitë e tij, të cilat poetikisht vënë në pikëpyetje dhe shprehin problemet, por edhe gëzimet dhe ëndrrat e brezit të tij në kapjen e gjuhës së hequr nga jeta e përditshme.

Shqipton Rhexhaj lindi në Prishtinë në vitin 1981. Si refugjat, ai erdhi në Zvicër me familjen e tij në vitin 1986. Shkollimin e ndoqi në Altstätten dhe përfundoi një mësim komercial. Sidoqoftë, si gjyshi i tij, ai gjithmonë dëshironte të ishte tregimtar. Në moshë të hershme ai shkroi libra ushtrimesh plot me historitë e tij. Në vitin 1997 ai themeloi shtëpinë e tij botuese “Generexion” dhe, në moshën 18-vjeçare, botoi vëllimin e tij të parë me poezi “Rruga e vetmisë”. Në konkursin e parë Bodensee Slam në vitin 2003, ai doli fitimtar me poezinë e tij në rrugë. Në vëllimin e fundit me poezi, “Vendlindja e të pastrehëve”, botuar në vitin 2004, Shqipton Rexhaj përshkruan skena nga jeta e të huajve, të papunëve dhe të rinjve të vetmuar. Shqipton Rexhaj, siç thotë ai vetë, u trondit kur zbuloi se ai ishte bërë vetë i pastrehë. Gjermanishtja u bë gjuha e tij amtare, por ai pendohet që nuk di të lexojë dhe shkruajë gjuhën e prindërve dhe gjyshit të tij dhe që familjes së tij nuk iu lejua të vizitonte vendin e tyre deri në vitin 1999. Si një poet, siç e kupton dhe e quan vetveten, ai flet gjuhën e të varfërve shoqërorë, merret me disfata, me situata të përditshme, por edhe me ëndrrat e të rinjve. Vendlindja e pastrehë e Shqipton Rexhaj është gjuhë dhe muzikë, dhe ai është krenar që sot është një tregimtar si gjyshi i tij.

Në vazhdim mund të ndqini klipin e tij të ri “Back Home”, i cili po bëhet gjithnjë e më i popullarizuar në rrjetet sociale.