Unia ka paraqitur një peticion së bashku me vozitësit e DPD

Më në fund duhet të bëhet diçka për kushtet e këqija të punës dhe kërkohen kushte më të mira për vozitësit e DPD.

Sindikata Unia dhe vozitësit e DPD në Zvicër, paraqitën një peticion te kompania e dorëzimit të pakove të enjten, për shkak të “ankesave serioze”. Kompania më në fund duhet të negociojë me vozitësit dhe Sindikatën Unia.

Peticioni iu dorëzua drejtorit Tilmann Schultze. Këtë e njoftoi të enjten Unia në një deklaratë, transmeton Shtegu.

Duhet gjetur një zgjidhje në mënyrë që puna e kryer të paguhet dhe punonjësit të trajtohen në mënyrë të drejtë. Për shkak se kushtet e punës aktualisht janë të paqëndrueshme.
Sindikata Unia po bën thirrje gjithashtu për negociata të menjëhershme mbi katalogun e kërkesave të depozituara në shkurt në DPD. Kërcënimet ndaj anëtarëve të sindikatës gjithashtu duhet të ndalen.

DPD aktualisht po përpiqet të tërhiqet nga përgjegjësia dhe të fajësojë nënkontraktorët, tha ajo. Këto janë thjesht dhëmbëza në “sistemin DPD”. Ata nuk kontrollojnë as numrin e pakove dhe as modelimin e rrugëve të dorëzimit.

Kërkohen zgjidhje gjithëpërfshirëse nëse të njëjtat ankesa do të lindnin në nënkontraktorët e shumtë. Çelësi i kësaj qëndron te DPD. Edhe nëse tani ka përmirësime të vogla në nënkontraktorët individualë, ndryshimet janë të nevojshme në kushtet e kornizës.