Mbrëmjen e së hënës janë dëgjuar të shtëna në një lokal në Bazel. Autori i dyshuar u arrestua dhe dyshohet se aktin e kreu nën ndikim të drogës

Të hënën në mbrëmje, një 31-vjeçar qëlloi me disa të shtëna në një lokal në rrugën”Gasstrasse” në Bazel. Siç njoftoi prokurori publik i Bazelit, policia ka mundur ta arrestojë shtetsin maqedonas, i cili rezistoi fuqishëm.

“Së pari dëgjova të shtëna me armë dhe më pas erdhi policia”, tha një banore lokale për “20 Minuten”. Ajo jeton në apartamentin sipër lokalit.Bashkëshorti i saj gjithashtu dëgjoi të shtënat dhe nuk u befasua veçanërisht. “Shumë gjëra ndodhin këtu. Unë kam jetuar këtu për 40 vjet dhe tashmë kam vërejtur shumë në këtë tremujor”, thotë burri.

“Ne për momentin po supozojmë se personi ka qenë në restorant”, tha Peter Gill, zëdhënësi i medias për zyrën e prokurorit publik Basel-Stadt, transmeton Shtegu. Hetimet e mëparshme treguan se 31-vjeçari u pengua përpara restorantit dhe më pas u rrëzua në trotuar. Kur shtetasit maqedonas në ndihmë i erdhën dy gra, ai e nxorri papritmas një pistoletë dhe i kërcënoi ato. Dy kalimtaret më pas u larguan.

Sipas zyrës së prokurorit publik, 31-vjeçari më pas shkoi në Nordtangente Sportsbar, ku në atë kohë po qëndronin vetëm disa mysafirë. Ai bërtiti përreth dhe më në fund shkrepi disa të shtëna. Më tej thuhet se policia pasi kishte arritur, ajo kishte dëgjuar disa thirrje për ndihmë të një punonjëse. Ajo u fsheh dhe më në fund policia e solli në vend të sigurt.

Kur 31-vjeçari u arrestua, ai bëri rezistencë të ashpër. Policia e neutralizoi dhe e arrestoi. Siç njoftoi prokurori publik, ekzistonte dyshimi se autori i dyshuar ishte nën ndikimin e drogës. Prandaj, u thirr mjeku kujdestar dhe i urgjencës.

Gjatë rrugës për në dhomën e urgjencës, personi i arrestuar pësoi një kolaps dhe u desh të rianimohet. Deri atëherë, 31-vjeçari nuk mund të identifikohej.

“Për shkak të problemeve shëndetësore, kryerësi i dyshuar është ende në spital”, tha Gill. “Arsyeja e veprimit nuk është sqaruar ende dhe është objekt i hetimeve nga departamenti i hetimit penal të zyrës së prokurorit publik”.