Nëse ka ndonjë ushqim në Zvicër me të cilin pajtohen të gjithë, atëherë ajo është çokollata. Edhe lopëve duket se u pëlqen shumë. Në Komunën Épendes, një bujk zviceran 29-vjeçar ua jep atë kafshëve të tij çdo mëngjes dhe në mbrëmje, kryesisht llojit “sëiss black angus”, shpjegon “La Liberté”, transmeton Shtegu. Për çdo ditë, ato hanë 200 deri 300 gramë. Qellimi? Që mishi të jetë i veshur me një shtresë yndyre mbrojtëse, në mënyrë që të mos thahet kur bëhet bajat. Dhe jo, kjo dietë e veçantë nuk e ndryshon shijen e biftekëve në asnjë mënyrë.

Bujku zviceran i favorizon qarqet e shkurtra. Gjithçka që hanë lopët e tij vjen nga rajoni. Përfshirë çokollatën e famshme. Këto janë patate të skuqura dhe pjesë të tjera që çokollatat Villars nuk mund t’i shesin dhe të cilat përndryshe do të duhej të hidheshin. Dhe për sa i përket prodhimit të tij, ai shitet tërësisht direkt. Në fakt, meqenëse Covid-19 është bërë kaq i shumtë, blerësit kanë qenë kaq të shumtë, saqë i gjithë mishi shitet edhe para se kafshët të arrijnë në thertore.