Prindërit e nxënësve të klasave të para në shkollën fillore Herrliberg, janë tmerruar. Fëmijëve të tyre u është dashur të mbanin pelena në pantallona në klasë, kur shkelnin rregullat. Shkolla Fillore Herrliberg tani ka filluar një hetim

Një praktikë poshtëruese shërbeu si ndëshkim për nxënësit e klasave të para: në Shkollën Fillore Herrliberg, fëmijët është dashur të mbanin pelena nëse, për shembull, e pengojnë mësimin. Prindërit janë tmerruar. Një nënë për “20 Minuten” thotë: “Mësuesja i detyroi disa fëmijë që shpesh donin të shkonin në tualet, të vendosnin pelena mbi pantallona, që ajo ua kishte sjellë”.

Në një letër drejtuar prindërve, drejtoria e shkollës e konfirmoi praktikën – dhe shpjegoi që mësuesja vetëm donte të diskutonte me fëmijët sjelljen ndonjëherë të keqe. “Për të sqaruar atë që u tha me një fotografi, mësuesja kujtoi spontanisht krahasimin me pelenën” thonë nga drejtoria.

Në ndërkohë, administrata e shkollës ka filluar një hetim të jashtëm, siç tha kryetari i shkollës von Herrliberg, Marion Bartels. Qëllimi është të sqarojmë nëse nxënësit kanë vendosur apo jo pelena vullnetarisht.

Mësuesja kishte gjetur një pelenë në shtëpi dhe e kishte sjellë me vete për ta përdorur atë si një “metaforë” për shkeljet, transmeton Shtegu. “Fëmijët menduan se ishte një fotografi qesharake. Disa kërkuan që të lejohen të vendosin pelenën nëse shkelen rregullat,”vazhdon menaxhmenti i shkollës. Pastaj u zhvillua një “moment i vetvetes” që jo të gjithë fëmijët u dukën më qesharakë.

Prindërit në fjalë e përshkruajnë sjelljen si “sadiste”. Një gjë e tillë nuk u mendua e mundur. Shoqata Zvicerane e Mësuesve kritikoi sjelljen e mësueses, por edhe atë të drejtorisë së shkollës. Një sjellje e tillë shpërfill dinjitetin njerëzor dhe është diskriminuese.