Në qendrën e vaksinimit të Qendrës Mjekësore në Biel-Bienne, njerëzit mund të vaksinohen pa termin. Vaksinimet bëhen deri në 40 herë në orë, në varësi të kapacitetit.

Platforma e vaksinimit në Bernë u rrëzua të mërkurën në mbrëmje. Kjo ndodhi pasi kantoni kishte njoftuar më parë se do të aktivizonte edhe 10 000 termine në orën 20:00. Kërkesat në përputhje me rrethanat ishin shumë të mëdha.

Por vaksinimi është bërë i mundur edhe pa nj ëtermin: Qendra Mjekësore Biel-Bienne (MZB) vaksinon lirshëm sipas motos “së pari eja, së pari shërbehesh”. Qendra ka një “klinikë shëtitjeje”. Qendra e vaksinimit e MZB është e integruar në të.

«Ne nuk mbajmë një listë terminesh: thjesht, ejani gjatë orarit të punës. Kapaciteti i vaksinimit është i kufizuar, ne vaksinojmë 30-40 persona në orë». Kjo është ajo që thuhet në faqen e internetit të MZB, transmeton Shtegu.com.

Portali zviceran Nau.ch njeh një person që shkoi në qendër të mërkurën. Pasi priti rreth një orë, ajo me të vërtetë u vaksinua.

Në MZB inokulohet vetëm vaksina Moderna. Lejohen personat që janë regjistruar më parë në platformën e vaksinimit kantonal.

Qendra e vaksinimit publikon ditët dhe orët e vaksinimit vazhdimisht. Të mërkurën ishte hapur nga ora 13:00 deri në orën 17, të enjten ishte e mbyllur gjithë ditën. Të premten, vaksinimi ishte nga ora 9 e mëngjesit deri në 13.

ëalter Koch, drejtori menaxhues i MZB, thotë në “Bieler Tagblatt” se që nga java e kaluar 200 deri në 300 njerëz janë vaksinuar çdo ditë. “Çështja tani është thjesht të vaksinoni sa më shumë njerëz të jetë e mundur”, thotë pediatri.

Vaksinimi i dytë gjithashtu bëhet pas katër javësh pa termin. Atëherë koha e pritjes duhet të jetë më e shkurtër sepse MZB po planifikon një hyrje të veçantë.

Departamenti i Shëndetësisë i Kantonit të Bernës (GEF) ka njohuri për trajtimin e veçantë në MZB. Logjike, thotë shefi i komunikimeve Gundekar Giebel. Mbi të gjitha, MZB urdhëroi dozat e vaksinimit nga GEF.

«Z. Koch porosit një sasi të caktuar dhe ne pastaj vlerësojmë se çfarë është e mundshme. Në varësi të disponueshmërisë, ne mund të dorëzojmë pak a shumë”, thotë Giebel. Kështu duhet të vijnë kohët e ndryshueshme të hapjes në MZB.