BAG-u zviceran i ka hequr nga lista e saj e karantinës Kosovën, Maqedoninë e Veriut dhe disa vende të tjera. Interesi për fluturimet po rritet

Dje, e mërkurë, BAG njoftoi ndryshime në listën e karantinës për vendet me rrezik në lidhje me koronavirusin. Nga 17 maji, udhëtarët nga Maldivet ose Kosta Rika do t’i nënshtrohen karantinës për shkak të koronavirusit. Nga ana tjetër, disa rajone dhe shtete tashmë janë hequr nga lista.

Përveç disa rajoneve austriake dhe italiane, këtu përfshihen vende të tilla si Greqia, Bosnje/Hercegovina, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Kosova. Kjo e fundit e ka gëzuar në masë të madhe komunitetin zvicerano-kosovar.

Kjo është konfirmuar nga Lejla Ibrahimi, CEO i Air Prishtina, me kërkesë të Nau.ch: “Për kosovarët, heqja nga lista e karantinës ishte një lehtësim i vërtetë. Lidhja brenda familjeve është shumë e fortë. Kjo do të thotë se vendimi për të vizituar të afërmit në Kosovë nuk bëhet rrallë, në një njoftim kaq shumë të shkurtër”.

Detyrimi për karantinë në udhëtimin e kthimit nuk lejonte shumicën që të udhëtonin në shtëpi. “Në veçanti në javët e kaluara, ne kemi pasur shumë pyetje se kur mund të hiqet detyrimi i karantinës. Tani ka ardhur koha dhe lehtësimi është jashtzakonisht i madh”, shpjegon Ibrahimi, transeton Shtegu.com.

Linja e saj ajrore, për muaj me radhë i ka vëzhguar zhvillimet shumë afër dhe është shumë e lumtur për rregullin. Përkundër detyrimit për të bërë karantinë në udhëtimin e kthimit për shkak të koronavirusit, është fluturuar katër herë në javë në Prishtinë dhe dy herë në Shkup.
Air Prishtina mori kërkesa dhe rezervime menjëherë pasi BAG njoftoi për heqjen nga lista e karantinës. “Para vendimit të BAG, një total prej tre fluturimesh nga Cyrihu në Prishtinë dhe një për në Shkup ishin në shitje, më 6 maj dhe 9 maj”.

Në ndërkohë, linja ajrore ka rritur numrin e fluturimeve për këtë periudhë: “Tani ne fluturojmë të paktën një ose dy herë në ditë nga Cyrihu në Prishtinë dhe Shkup, dhe një herë në Ohër. Përveç kësaj, nga tani po fluturojmë katër deri në pesë herë në javë nga Bazeli në Prishtinë”, thotë Lejla Ibrahimi.

Air Prishtina është veçanërisht e kënaqur që lidhja e tyre e re me Podgoricën në Malin e Zi ka hasur në shumë interes. Rezervimet për fluturimin e parë u morën vetëm disa minuta pasi u njoftua heqja nga lista e karantinës.

Në ditët në vijim, linja ajrore po pret një rritje të rezervimeve në ditët në vijim. Kjo është dëshmuar që nga orët e para pas shpalljes së BAG. “Ne presim rritje të kërkesës për fluturime drejt Kosovës, posaçërisht për autostradën. Këtë vit, fundjava e Shëlbuemi përkon me fundin e muajit të agjërimit të Ramazanit, kur shumë kosovarë tradicionalisht fluturojnë në shtëpi”.