Pasditen e së mërkurës, rreth 100 persona kanë demonstruar kundër dëbimit të një familjeje shqiptare me pesë anëtarë nga autoritetet e imigracionit , para ndërtesës së rrethit në Siegburg. Demonstruesit akuzuan administratën e rrethit dhe administratorin e rrethit Sebastian Schuster, se kishte deportuar nënën dhe katër fëmijët e saj në atdheun e tyre, megjithëse thuhet se ata ishin traumatizuar nga babai i familjes, pasi kishin përjetuar dhunë.

Ata kritikuan gjithashtu faktin që dëbimi u bë, megjithëse komisioni i rasteve të rënda dhe komiteti i peticioneve i parlamentit të shtetit, kishin folur në favor të një të drejte për të qëndruar kjo familje, transmeton Shtegu.com. Midis demonstruesve ishin kryesisht anëtarë të famullisë katolike në Hennef-Happerschoss.