Foto: Blick

Zyra Federale zvicerane e Shëndetit Publik (BAG) ka ripërtërirë listën e saj të karantinës. Të reja në listën e BAG janë Gjeorgjia, Letonia dhe Maldivet. Që nga nesër, Kosova, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe Bosnja dhe Hercegovina nuk do të jenë më në listë.

Zyra Federale e Shëndetit Publik ka bërë një surprizë të madhe: Udhëtarët nga jo më pak se 12 vende dhe disa rajone në vendet në kufi me Zvicrën, nga nesër do të hiqen nga karantina.
Prej 6.5.2021 nuk janë më në listë:

Austri: Provinca e Burgenland, Provinca e Kärnten, Provinca e Austrisë së Poshtme dhe Provinca e Vjenës
Itali: Rajoni Emilia Romagna, Rajoni Friuli / Venezia Giulia dhe Rajoni Toskana
Armenia
Bosnjë dhe Hercegovinë
Bullgaria
Greqia
Jordania
Kosova
Libani
Mali i Zi
Maqedonia e Veriut
San Marino
Republika Çeke
Ukraina

Të gjitha vendet me më shumë se 60 infeksione janë në listën e mësipërme të numrit të infeksioneve për 100 000 banorë, të vlefshëm në Zvicër. Zvicra aktualisht ka 290 infeksione për 100 000 banorë, informon Shtegu.com. Prandaj, në listë janë të gjitha vendet me më shumë se 350 infeksione.

Që nga 8 shkurti, kur hyni në Zvicër me avion, është i detyrueshëm një test. Vetëm ata që mund të tregojnë një test negativ të koronavirusit lejohen të hyjnë. Përveç detyrimit të testit, ekziston një detyrim dhjetëditor karantinë për vendet në listën e rrezikut, i cili mund të dalë pas shtatë ditësh me një tjetër test negativ.