Mbreti tajlandez Maha Vajiralongkorn (68), viteve të fundit ka qenë një mysafir i shpeshtë në Zvicër. Tani është e qartë përse: Ai vizitoi të dashurin e tij Suthida (42), të cilin e kishte marrë në një hotel në Engelberg Oë dhe që atëherë ajo është bërë mbretëreshë

Tashmë është e qartë përse mbreti tajlandez Maha Vajiralongkorn, i cili quhet edhe Rama X., e ka vizituar shumë shpesh Zvicrën. Siç shkruan “Blick”, duke iu referuar portalit kritik të qeverisë “Secret Siam” (artikull i paguar), mbreti tailandez thuhet se ka vizituar të dashurën e tij dhe gruan e ardhshme Suthida (42) në Engelberg Oë pa pushim, për një periudhë prej katër vjetësh.

Suthida Vajiralongkorn thuhet se ka qëndruar në hotelin ëaldegg, transmeton Shtegu.com. Sipas “Secret Siam”, ajo sillej në mënyrë që nuk i binte në sy askujt. I gjithë kati i shtatë i hotelit ishte rezervuar për te. Punonjësit e familjes mbretërore thuhet se janë vendosur në katin e gjashtë, gjatë një vizite në vitin 2018. Portali mbështetet në burime anonime. Punonjësit e hotelit gjithashtu ishin të detyruar ta ruajnë sekretin.

Dasma me gruan e tij të katërt Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya, u bë e njohur në vitin 2019. Mbreti e takoi atë kur ajo ishte një shoqëruese e fluturimeve në Thai Airëays dhe e bëri truprojën e tij dhe më pas, në ditën e pranimit të tij në fron në vitin 2016, gjeneral. Ajo gjithashtu është mbretëreshë që nga 1 maji 2019.

Është e paqartë nëse mbretëresha është ende duke qëndruar në Engelberg. Në Hotel ëaldegg, askush nuk ka mundur të jap informatë në lidhje me këtë temë.