Më 1 mars 2019, një burrë 42-vjeçar në rrugë goditi me thikë gruan e tij. Ajo mbijetoi. Vendimi u shqiptua të premten.

10 vjet burgim: Ky ishte vendimi i Gjykatës Rajonale të Bolzano të së premtes në rastin e 42-vjeçarit nga Shqipëria, i cili goditi me thikë gruan e tij në 1 mars 2019 në Bolzano/Oberau të Italisë.

Prokuroria publike kishte aplikuar për 10 vjet; nga njëra anë, burri planifikoi aktin (ai e kishte thikën me vete) dhe ai e kreu aktin në mes të ditës në rrugë, në prani të vajzës së atëhershme 6-muajshe. Një faktor tjetër ndërlikues ishte se viktima ishte gruaja e tij, informon Shtegu.com.

I akuzuari u dënua me 10 vjet burgim në një gjykim të shkurtuar.