Për shkak të koronavirusit, brendësia e restorantit është ende tabu temë. Mirëpo, në disa lokale, njerëzit po hanë brenda. Të enjten, Policia e Bernës është dashur të intervenojë
Të hash rehat në hapësirën e ngrohtë të ndonjë lokali: që nga fundi i vitit 2020 kjo nuk ka qenë e mundur në Zvicër për shkak të koronavirusit. E megjithatë ka lokale që në mbrëmje presin mysafirë. Kjo krijon konfuzion dhe të zemëruar!

Hapësira në restorantin “Ratskeller” në qytetin e vjetër të Bernës, për shembull, të enjteve në mbrëmje është i mbushur mirë. Njerëzit hanë të ulur jashtë. Por: të ftuarit gjithashtu mund të shijojnë ushqim dhe pije brenda në ambient të ngrohtë! Si është e mundur?

Informohet policia dhe ajo vjen në vendngjarje në ora 20:06. Pronari duhet të tregojë emrat e të gjithë mysafirëve. Pak kohë më vonë, oficerët largohen përsëri nga restoranti. Asgjë nuk ndodhë. Dhe kjo ka arsye.

Lena Zurbuchen, zëdhënëse e medias për Policinë Kantonale të Bernës, konfirmon operacionin e policisë dhe shpjegon: “Shkuam në vendngjarje bazuar në një informatë nga një dëshmitar. Megjithatë, rezultoi se ata ishin mysafirë të hotelit që me restorantin janë të të njëjtës kompani”.

“Ratskeller” në rrugën Gerechtigkeitsgasse të Bernës nuk është një hotel, shkruan Nau.ch. Vizitorët vijnë nga hoteli “Belle Epoque”, i cili është rreth tre minuta në këmbë nga lokali në të njëjtën rrugë. Natën këtu ndër të tjerë e kalojnë edhe shumë politikanë dhe sipërmarrës, informon Shtegu.com.

Ajo që shumë nuk e dinë: Hoteli dhe restoranti i përkasin të njëjtit zinxhir. “Mysafirët tanë lejohen të hanë në `Ratskeller`sepse ne i përkasim të njëjtës kompani. Liechti Gasto Affair GmbH », shpjegon drejtoresha e hotelit Anna Schmutz. Edhe në Urdhrin Federal të Covidit, kjo është rregulluar qartë.

Në vetë hotelin, ai ka vetëm një kuzhinë të vogël dhe vetëm hapësirë ​​për mëngjes. Që të ftuarit e tij lejohen të hanë në “Ratskeller” në kohën e koronavirusit, është shumë me fat. Schmutz: “Ne e kemi bërë këtë që nga mesi i janarit 2021 dhe kjo ka përmirësuar shumë përdorimin e kapacitetit tonë”.

Mirëpo, salla e plotë e ngrënies në «Ratskeller» shpesh shkakton konfuzion. “Policia shpesh kalon në afërsi , pasi kalimtarët kanë thirrur disa herë”, shpjegon Schmutz.

Njerëzit të cilët nuk e dinë se përse këtij restoranti i lejohet që njerëzit të habë përbrenda, vazhdojnë të telefonojnë. Kjo konfirmohet gjithashtu nga zëdhënësja e policisë, Lena Zurbuchen.