Një shqiptar besonte se ishte në të sigurt, pasi “miku i tij i biznesit” ishte arrestuar në Austrinë e Epërme për trafik droge. Por kontrabandisti që solli drogën nga Zvicra në Austrinë e Epërme, u kërkua gjithashtu në Maqedoninë e Veriut dhe ai tani është në paraburgim.

Që në fillim të vitit 2020, një shtetas 43-vjeçar shqiptar nga Vöcklabrucku u arrestua nga detektivët nga Vöcklabruck dhe task forca për të luftuar krimin në rrugë (EGS), nga Zyra e Policisë Kriminale të Shtetit të Austrisë së Epërme për shkak të dyshimit urgjent për kryerjen e një kontrbande me drogë. Gjatë hetimit, shqiptari pranoi për tregtinë e kokainës dhe heroinës.

Në ndërkohë, 43-vjeçari është dënuar me një dënim të pjesshëm paraburgimi në gjykatën rajonale në ëels, shkruan “Kronen Zeitung”, transmeton Shtegu.com. Përmes sondazheve të mëtejshme të gjera nga kriminologët nga Vöcklabruck, furnizuesi i substancave të varësisë tani mund të hetohet. Ky është një bashkatdhetar 36-vjeçar. Për 43-vjeçarin, 36-vjeçari organizoi blerjen e një sasie të madhe të kokainës në Zvicër.

Si rezultat, 36-vjeçari mori kokainën dhe e kontrabandoi atë në Austri. Atje 43-vjeçari e shiti për një fitim të caktuar. Për shkak të një urdhri europian arrestimi, në fund të dhjetorit 2020 36-vjeçari u arrestua në Maqedoninë e Veriut dhe u ekstradua në Austri disa javë më vonë. Më në fund, me urdhër të zyrës së prokurorit publik në ëels, shqiptari u pranua në burgun Eisenstadt, ku u vendos në paraburgim.