Braktisjet e shkaktuara të studimit nga pasojat financiare të koronavirusit, duhet të parandalohen. Shoqatat e studentëve prandaj kërkojnë ndihmë nga Këshilli Federal zviceran
Në një letër të hapur drejtuar Këshillit Federal, shoqatat e studentëve dhe organizatat e tjera po bëjnë thirrje për masa. Ato janë krijuar për të parandaluar braktisjen e studimeve për shkak të pasojave financiare të koronavirusit. Një fond mbarëkombëtar i emergjencave për studentët ka për qëllim të rregullojë situatën.

Kriza e koronavirusit ka efekte të mëdha në gjendjen financiare të studentëve, thuhej në mesazh të enjten. Kjo u nënshkrua nga disa organizata, përfshirë organizatën ombrellë të trupave studentorë zviceranë (VSS).

Që nga fillimi i pandemisë, universitete dhe fondacione të ndryshme kanë folur për kredi emergjente pa interes dhe ndonjëherë ndihma të jashtëzakonshme financiare. Sidoqoftë, këto oferta nuk janë të mjaftueshme dhe ndryshojnë shumë nga një vend në tjetrin, informon Shtegu.com. Në të gjithë vendin, nuk ka asnjë ofertë të koordinuar për të gjithë.
Nënshkruesit i bëjnë thirrje Këshillit Federal të veprojë shpejt. Ata po bëjnë thirrje për një fond mbarëkombëtar të ndihmës emergjente për studentët me një alokim prej 5 000 frangash për personin e interesuar. Ky synon të shërbejë si një grant i bazuar në “kritere të qarta, të thjeshta”.

Fondacioni Zviceran për Mbështetje Arsimore (EDUCA SëISS) tashmë ka një fond. Në dispozicion ishin donacione prej gjithsej 600000 franga nga fondacione të ndryshme, nga të cilat rreth 350 000 franga janë folur deri më tani. Kjo është ajo që fondacioni ka deklaruar me kërkesë të agjencisë së lajmeve Keystone-SDA. Me paratë që u folën pas bllokimit të parë dhe të dytë, deri më tani janë mbështetur rreth 100 studentë.

Për më tepër, huatë arsimore që tejkalojnë nevojat themelore duhet të sigurohen nga sektori privat ose individë privatë. Organizimi i çmimit duhet të kryhet nga qeveria federale, zyrat e bursave ose një organizatë jofitimprurëse.

Nënshkruesit përfshijnë VSS dhe EDUCA SëISS. Organizata ombrellë kombëtare e të diplomuarve nga të gjitha departamentet e universiteteve të shkencave të aplikuara (FH Zvicër) është gjithashtu e përfshirë.