Në Emmen të Zvicrës, 57 qiramarrës janë vendosur në rrugë. Arsyeja: Struktura e ndërtesës duhet të rinovohet

Shtatë muaj. Kaq kanë kohë që 57 qiramarrësit e ndërtesës së banimit në Emmen Center në Emmen për të gjetur një banesë te re. Të gjithë banorët u njoftuan të enjten.

Siç raporton “Luzerner Zeitung”, arsyeja e ndërprerjes së kontratave janë problemet statike. Masat e përforcimit janë të nevojshme. Siç thotë me kërkesë të gazetës administrata, për këtë pallati duhet të jetë i pabanuar. Nuk ka rrezik për banorët, por banesat duhet të kthehen në gjendjen e tyre të përgatitjes për rinovim. Prandaj, të gjithë qiramarrësit do të duhet të largohen.

“Ne u përfshimë nga kjo goditje”, thotë një qiramarrëse për “Blick”, transmeton Shtegu.com. “Për më shumë se dhjetë vjet kemi jetuar në këtë banesë”. Vendimi asaj i erdhi si rrufeja nga qielli i kthjellët. «Paraprakisht nuk kishim asnjë informatë. Asgjë fare”.

Administrata u ka premtuar atyre se do të marrin mbështetje, raporton një qiramarrës më i vjetër që dëshiron të mbetet anonim. Për shembull, ata do të marrin një subvencion financiar për kostot e lëvizjes. “Megjithatë: Për momentin, nga shtatori nuk di ku të jetoj”. Për shkak të moshës së tij, ai ka nevojë për mundësi blerje në afërsi.

Ai nuk u befasua që banesa e tij do të rinovohej. “Në banesën time ka çarje të vogla. Përveç kësaj, shenjat e vjetërisisë mund të shihen në disa vende”. Ndërtesa ka qëndruar për mbi 35 vjet, thotë qiramarrësi.

Banorja shqiptare Blenda Berisha (22), për “Luzerner Zeitung” deklaroi se vendimi për t`u larguar nga banesa ishte i parashikueshëm. Muajt ​​e fundit, në pallat janë parë më shumë arkitektë dhe profesionistë të ndërtimit.

Megjithatë, vendimi i largimit ishte një tronditje për të. «Duam të qëndrojmë këtu në Emmen. Këtu është mirë – gjithçka është afër”, thotë Blenda. Ajo u rrit në këtë banesë dhe me burrin dhe fëmijët e saj tani jeton në banesën e saj.