Këshilltarja federale zvicerane, Karin Keller-Sutter pranon që Këshilli Federal zviceran është dashur të përballet me shumë kritika për menaxhimin e tij të pandemisë. Por kjo është një pakicë dhe “është më mirë të veprosh, që më pas të rregullohet strategjia”, tha ajo

Këshilli Federal sigurisht ka bërë gabime në menaxhimin e krizës së koronavirusit, por po tejkalon kritikat, megjithëse ato mbeten në pakicë. Kjo është ajo që këshilltarja federale, Karine Keller-Sutter tha në një intervistë të gjatë dhënë të premten gazetës “20 Minuten”, transmeton Shtegu.com.

“Gjithmonë ka njerëz të pakënaqur. Kjo është pjesë e rolit të udhëheqësit dhe ne duhet të jetojmë me të, shpjegon politikanja e FDP-së. Nuk është gjithmonë e lehtë të gjesh një medium të lumtur në një pandemi si kjo. […] Por shumica e njerëzve e kuptojnë që detyra e Këshillit Federal është komplekse dhe shumica e letrave që marrim janë pozitive. Kemi marr shumë letra falënderimesh dhe dhurata”.

Përtej kritikave nga popullata, po në lidhje me ngurrimin e kantoneve të caktuara, të tilla si polemikat e fundit rreth hapjes së tarracave në vendpushimet e skive? Për “KKS (Karin Keller-Sutter)”, nuk ka asgjë për të diskutuar: “Këshilli Federal pret që kantonet të respektojnë ligjin federal”, tha ajo.

E pyetur për masat e vendosura nga “shtatë personat e mençur”, Karin Keller-Sutter relativizon: “Kemi bërë gabime dhe do t’i bëjmë përsëri në të ardhmen. Por më e keqja do të ishte të mos bësh asgjë. Më mirë të veprosh, që më pas të rregullohet situata”.

Pa ndonjë çudi, këshilltarja federale i mbron fuqishëm vendimet e marra nga kolegji: “Në një kohë, Zvicra ishte një pikë e nxehtë në nivelin europian. Ne nuk kemi marrë masa aq të forta sa disa vende, ku njerëzit gjobiten nëse dalin në rrugë ose largohen nga një perimetër i caktuar. Ne gjithmonë kemi dashur të ruajmë liritë themelore dhe sot nuk po bëjmë asgjë më keq se këto vende më kufizuese”.

Në një nivel personal, Karin Keller-Suter thotë se ajo e ndan formën e lodhjes që shumë njerëz në popullatë po e ndjejnë aktualisht. “Pas këtij viti intensiv, ne kemi vetëm një dëshirë: që kjo së shpejti të përfundojë. Ende duhet të mbahemi dhe të qëndrojmë të disiplinuar, por unë kam besim se vaksinimi do të na nxjerrë nga kjo situatë”.