Shalqi për snack

I ëmbël, freskues, largon etjen- dhe fryn barkun? Shalqi si disa fruta të tjera si mollët, dardhat dhe mangot kanë raport të lartë fruktoze ndaj glukozës (të dyja sheqere natyrale të frutave). Kjo mund të shkaktojë gazra dhe fryrje në një në tre njerëz të cilët kanë vështirësi të tresin fruktozën. Nëse ju jeni një prej tyre, rekomandohen fruta me raport më të balancuar të fruktozës ndaj glukozës sic janë bananet dhe boronicat.

Afatet kohore të punëspuna

Kur përjetoni situata të lodhshme si përshpejtim i rrahjeve të zemrës, trupi e largon rrjedhjen e gjakut nga aparati i tretjes. Frymarrja e vështirë e cila ndodh kur jeni nën periudha stresi, ju bën të përtypni më shumë ajër se zakonisht dhe mund të cojë në fryrje. Për tu ndjerë më mirë, thjesht ndryshoni mënyrën e frymarrjes në mënyrë që më tepër të nxirrni ajër sesa të thithni. Kjo zvogëlon reagimin ndaj stresit dhe e con në trupin në gjëndje të qetë.

ushtrimetLënia mënjanë e ushtrimeve

Gjëja e fundit që mbase do të donit të bënit kur ndjeheni i/e fryrë është të vishni atlete dhe rrobat e fiskulturës. Por aktiviteti fizik stimulon muskujt e aparatit tretës, i cili bën që flluskat e ajrit dhe ushqimit të lëvizin më thjeshtë. Në një studim të vogël në Gjermani, njerëzit që bënin një ecje pas ushqimit, e shpejtuan kohën që trupi merr për të tretur vaktin.