Në maj të vitit 2019, Sadik R. u vra para shtëpisë së tij. Tani, për vrasje është akuzuar 42-vjeçari Agron T.

Agron T. (42) u akuzua për vrasje në veprën e krimit në Killëangen të Zvicrës. Shtetasi zviceran akuzohet se ka vrarë me thikë para shtëpisë së tij në maj të vitit 2019, shtetasin malazez Sadik R. (57). Në atë kohë, “Blick” filloi kërkimet për të gjetur të dhëna dhe tregoi ekskluzivisht se si Agron T. u fut në rrjetë për hetuesit.

I pandehuri që nuk e ka pranuar veprën pritet të dënohet me 17 vjet burg, siç njoftoi të enjten prokurori publik në Aargau, transmeton Shtegu.com. Akuza e ngarkon Agronin se natën e 5 majit 2019, e ka ndjekur me veturë viktimën nga Schliereni, në Killëangen.
Pas një debati verbal para shtëpisë së 57-vjeçarit, ai e theri viktimën disa herë me thikë. Malazezi u plagos aq rëndë me thikë, sa që më vonë vdiq në spital.

Prokuroria e cilëson veprën si vrasje. E vetmja gjë që i akuzuari donte të bënte ishte të eliminonte një person që ishte i bezdisshëm për të.

I pandehuri u arrestua në mes të tetorit 2019 pas hetimeve të gjera. Sipas informacionit të mëparshëm nga zyra e prokurorit publik, i akuzuari vjen nga rrethi i gjerë familjar i viktimës.
Kur u ngritën akuzat, prokurori publik bëri kërkesë për ndalim të sigurisë për periudhën e përkohshme prej gjashtë muajsh. Sipas deklaratave të veta, prokurori publik do të komentojë vetëm në lidhje me provat dhe çështjen e motivit në seancën kryesore. Aktakuza është në pritje në Gjykatën e rrethit në Baden.