Kontributi për femrën shqiptare në diasporë është një meritë e shqiptares nga Austria, Rolanda Limani. Ajo është njëra ndër aktivistet më të dalluara të femrës shqiptare në Austri e më gjerë, e cila si kryetare e shoqatës kulturore sportive “12 Qershori” dhe Fondacionit të gruas shqiptare “Nermin Vlora Falaschi”, dega në Austri, po kontribuon në fuqizimin e gruas shqiptare, informon Shtegu.com. Si rezultat i aktiviteteve të saja, në vitin 2016, zonja Limani u nderua me çmimin “Helene Potetz” nga dega e Partisë SPÖ në Vjenë.

Nga Austria tani bashkatdhetarët apelojnë që zonja Limani të përkrahet sa më shumë në zgjedhje e ardhshme lokale që do të mbahen më 11 tetor, si përfaqësuese e shqipraëve në rrethinën 10 (Favoriten). Pra, ta mbështesim Rolandën e cila ka një bagazh gjigant në integrimin dhe fuqizimin e zërit të gruas shqiptare në Austri.