Numri i aksidenteve në Zvicër është rritur me rreth 1.5 për qind, njoftoi të martën Fondi Kombëtar Zviceran i Sigurimit të Aksidenteve

Në vitin 2019, në Zvicër u regjistruan 868,159 aksidente në punë dhe në kohë të lirë. Ky numër është rritur pak (1.5 për qind) krahasuar me vitin e kaluar, tha në një komunikatë Suva gjatë ditës së martë.

Kjo rritje është për shkak të rritjes së numrit të personave të siguruar me 27 siguruesit e aksidenteve në Zvicër, shpjegon Suva, informon Shtegu.com. Dy të tretat e aksidenteve, ose 573,955 ndodhën gjatë kohës së lirë.

Me 1.6 për qind, ata u rritën pak më pak sesa aksidentet në punë (1.8 për qind). Nga ana tjetër, aksidentet që përfshijnë punëkërkuesit ranë me 6 për qind. Kjo është për shkak të situatës së mirë ekonomike në vitin 2019 dhe rënies së shkallës së papunësisë, thuhet më tej në komunikatë.

Shifrat tashmë të disponueshme për gjysmën e parë të vitit 2020 tregojnë se numri i aksidenteve të punës dhe kohës së lirë, u ul gjatë periudhës së kontrollit nga muaji mars deri në maj, krahasuar me vitin e kaluar. Rënia u shënua qartë për aksidentet e kohës së lirë, veçanërisht nga frenimi i praktikës së skijimit dhe futbollit gjatë kësaj periudhe.