Gjëja kryesore është të jesh në avion: disa kompani ajrore tani ofrojnë fluturime që nisen dhe aterrojnë në të njëjtin vend. Te ofertat tjera, avioni as që fluturon

Të qëndrosh i ulur në avion për tre orë dhe për të zbritur në të njëjtin vend nga ku keni fluturuar. Sipas raporteve të mediave lokale, muajin tjetër Singapore Airlines planifikon të fillojë me fluturime “për askund”. Oferta ka për qëllim t’u japë mundësinë udhëtarëve që humbasin fluturimet për shkak të pandemisë, për të parë botën nga lart përsëri.

Nëse oferta pritet mirë, do të ishte një mënyrë për të vendosur avionë dhe ekuipazh pa humbur para, informon Shtegu.com. Linjat të tjera ajrore tashmë kanë treguar se ka kërkesa të tilla: Në gusht Royal Brunei Airlines lëshoi ​​”Dine & Fly”, një mëngjes avioni, gjatë së cilës piloti, si një ciceron i udhëtimit, tregon për pamjet e peizazhit që kalon më poshtë. Sipas linjës ajrore, biletat u shitën brenda 48 orëve.

Në Australi, Qantas kohët e fundit filloi të përdorë Boeing 787 Dreamliner për fluturime në Antarktik – gjithashtu pa ulje. Udhëtimi ditor nëpër kontinentin e bardhë kushton midis 800 dhe 5300 franga. Sipas faqes së internetit, tashmë kanë mbetur vetëm disa bileta për sezonin 2020/2021 dhe disa nga fluturimet janë rezervuar plotësisht.

Sipas ëilliam Agius, ekspert i aviacionit në ZHAë, ka arsye të ndryshme për popullaritetin e ofertave të tilla. “Disa personave sigurisht që u mungojnë ngazëllimet që vijnë me udhëtimet ajrore”. Të tjerët janë të etur për të mbledhur milje të linjave ajrore pavarësisht krizës, pa qenë e nevojshme të hyjnë në karantinë në vendin e mbërritjes.

Sepse nëse fluturoni shumë me një kompani ajrore, si një fluturues i shpeshtë ju merrni avantazhe të ndryshme të vogla që disa pasagjerë nuk dëshirojnë t’i lëshojnë. Sidoqoftë, duhet ta mbani këtë status të fluturimit të shpeshtë duke vazhduar të fluturoni rregullisht, përndryshe do të humbni përfitimet.

Shumë linja ajrore të tjera tani kanë filluar të kryejnë fluturime të ngjashme për askund – kryesisht në Azi. Sipas Agius, kjo ndoshta është për shkak të faktit se ka për shembull shumë më pak vetëdije për çështjen e mjedisit sesa në Evropë.

Priska Seiler Graf, këshilltare kombëtare e PS dhe bashkëpresidente e Koalicionit të Transportit Ajror, Mjedisit dhe Shëndetit, nuk mund ta imagjinojë që fluturime të tilla mund të realizohen ndonjëherë në Zvicër: “Këto fluturime të ndonjë gjëje me avionë me trup të gjerë janë një marrëzi e dukshme”. Sidomos në një kohë kur nxehtësia dhe zjarret po kërcënojnë shumë njerëz, oferta të tilla që shkaktojnë shumë emisione CO pa përmbushur një kërkesë të lëvizjes janë plotësisht të pakuptueshme.

Në Zvicër, fluturime të tilla as nuk merren parasysh, siç thotë zëdhënësi zviceran Meike Fuhlrott: “Nga pikëpamja ekologjike, në asnjë mënyrë nuk është një opsion”. Zvicra aktualisht është përqendruar në ofrimin e një orari të qëndrueshëm fluturimi që është në përputhje me kërkesën.

Por ka edhe variante më miqësore me mjedisin e fluturimeve të tilla: disa avionë nuk ngriten fare. Aeroporti i Songshan në Taipei nisi një turne “Paramendoni se po e lini vendin” këtë verë. Në këtë kontekst, udhëtarët mund të vizitojnë aeroportin, të hipin në një avion dhe më pas të kthehen përmes doganave pa u larguar fare.

Një nga arsyet që Songshan ofron këto udhëtim të improvizuar gjysmëditor është sepse kohët e fundit aeroporti u zgjerua. Edhe nëse nuk mund të shkonjnë jashtë për momentin, të interesuarit mund të njihen me aeroportin e ri. Dhe interesimi ishte i madh: u regjistruan 7,000 persona, 180 morën pjesë në tre fluturime të rreme në korrik. Tani janë paralajmëruar edhe “udhëtime” të tjera.

Thai Airways e bën përsëri pak më ndryshe: Linja ajrore ka hapur një restorant në Bangkok – përvoja është modeluar nga përvoja në bordin e një avioni të linjës ajrore: Ju zeni një vend në ulëset e avionit, ka vakte avioni për të ngrënë, dhe gjithashtu merrni një Boarding Pass si suvenir.

Për Thai Airways, kjo ka të ngjarë të jetë një lloj akti dëshpërimi: Avionët e kompanisë janë në tokë që nga maji dhe linja ajrore ka kërkuar nga autoritetet mbrojtje nga falimentimi.