Një kosovar është kapur në kufirin zviceran me 96 pako cigare, të cilat hajnat i kishin vjedhur në një dyqan duhani në Dornbirn të Austrisë. Ai u dënua me gjashtë muaj burg nga Gjykatën rajonale në Feldkirch për blerjen e mallrave të vjedhura

Kur në janar një dyqan duhani u thye në Dornbirn të Austrisë dhe mungonin 96 cigare dhe disa puro, autoritetet nuk kishin zgjidhje tjetër përveç të hetonin për një “të panjohur”. Personi që i mori përsipër mallin e vjerdhur dhe donte ta rishiste atë, tani është kapur dhe dënuar me gjashtë muaj burg për mallin e vjedhur.

Kosovari me një dosje penale në Zvicër, jeton në Lozanë. Ai e ka pranuar thirrjen, por nuk erdhi në gjyq në Gjykatën rajonale në Feldkirch. Në Zvicër ai ishte dënuar disa herë për vjedhje dhe burgu nuk është një vendbanim i panjohur për të.

Kosovari 31-vjeçar, i cili pretendoi se fiton 5,000 franga zvicerane në muaj si mjeshtër i shtrimit të pllakave, u hetua në doganë gjatë një inspektimi rutinë në Rheintalautobahn në Hörbranz.

Kontrolli i makinës së tij zbuloi mallin e vjedhur. Sa i përket shitësit të cigareve, ai dha një informacion jashtëzakonisht të paqartë, informon Shtegu.com. Ai nuk dha asnjë emër apo adresë, thjesht tregoi një histori të dy personave të çuditshëm dhe se çmimi i blerjes prej 700 eurosh, e shtyu të lidhte marrëveshjen.

Malli i vjedhur ka mundur të sigurohej, gjë që pati një efekt pozitiv në dënimin. Nga ana tjetër, tre rekordet përkatëse penale i bënë gjërat më të vështira. Në marrjen në pyetje të tij të hershme, burri nga Lozana ishte kryesisht i gatshëm të fliste, prandaj ai mund të dënohej në mungesë. Vendimi i dërgohet atij me postë, atëherë ai ka mundësinë ta kundërshtojë ose ta pranojë.