Shefi i marketingut i Migros-it ka bërë një deklaratë të qartë. “Nuk duhet të ketë më arsye për të shkuar te diskontet”. Kjo është arsyeja pse pas Denner-it, edhe kompania amë e Migros-it gjithashtu po ul çmimet

Një shef marketingu bën atë që mundtë bëjë më së miri: T`i paraqesë produktet e tij në dritën më të mirë të mundshme dhe të përkujdest për shitje. Ky është gjithashtu rasti në Migros. Matthias Wunderlin (47), tregtari kryesor i gjigantit që nga janari 2019, rivalëve nuk dëshiron t’ua lërë fushën.

“Ne duam gamën më të mirë me çmimin më të mirë”, i njofton ai konsumatorët në revistën “Migros Magazin”, transmeton Shtegu.com. “Qëllimi ynë është i qartë: nuk duhet të ketë më arsye për të shkuar te diskontet”, vazhdon Wunderlin.

Në filialin e Migros-it, biznesi me sa duket ka qenë aq i mirë që nga shpërthimi i krizës së koronavirusit, saqë çmimet mund të ulen – pa pasur nevojë që furnizuesit të përgjaken. Që nga 1 shtatori, Denner ka ulur çmimet e 200 produkteve. Kjo do të thotë: Me 2000 produkte në filial, 10 për qind e gamës është bërë më e lirë.

Disa javë më parë, Coop kishte ulur çmimin e 250 produkteve. Sidoqoftë, asortimenti i rivalit të Basel Migros është shumë herë më i madh se ai i diskontit Denner, kështu që efekti është më pak drastik.

Ulja aktuale e çmimeve në Migros nga ëunderlin prek 600 produkte. Thuhet se ato gjithnjë e më shumë i drejtohen konsumatorëve të vetëdijshëm për çmimet. Linja e lirë M-Buxhet do të zgjerohet në hap me uljet e çmimeve.

A janë këto sende që lëvizin ngadalë? “Kur bëhet fjalë për uljen e çmimeve, ne jemi duke u përqëndruar në produkte me shitje të larta që blihen shpesh dhe shumë”, tha një zëdhënëse e Migros-it. “Uljet e çmimeve financohen përmes programeve të efiçencës në të gjithë zinxhirin e vlerës”.

Limonët e patrajtuar kushtojnë 10 cent më pak secili (minus 15 për qind), pastruesi i uthullës M-Classic Eco tani është në dispozicion për 1,75 në vend të 2 frangave (–13 për qind) ose putrat e ariut kushtojnë 2,75 në vend të 2,95 (–7 për qind). Mesatarisht, ulja e çmimit janë rreth 10 për qind.

Sidoqoftë, çmime më të ulëta janë në dispozicion vetëm për një pjesë të vogël të gamës. Zbritja aktuale e çmimeve në Migros ndikon dukshëm më pak se 10 për qind të gamës mesatare të dyqaneve.

Kjo është arsyeja pse shefi i marketingut bën atë që bën më së miri.