Die kleinen Jungs Patrick, Thomas und Samuel, von links, rauchen Zigaretten an der Viehschau am Dienstag, 5. Oktober 2010 im Dorf Appenzell. (KEYSTONE/Ennio Leanza)

Në panairin për kafshë në Appenzell të Zvicrës në kantonin Innerrhoden pijnë duhan edhe fëmijët 6-vjeçarë!

Në këtë panair që mbahet një herë në vit në kantonin e lartpërmendur prezantohen shumë kafshët që kanë fermerët e këtij vendi, ata i përgatisin kafshët me ditë të tera, duke i pastruar dhe rregulluar që të duken sa më të mira, transmeton gazeta “20min.ch”.

Ata me plot krenari prezantojnë kafshët e tyre dhe vizituesit e vendit, por edhe të huajt kënaqën duke parë ato kafshë ashtu të përgatitura me llojlloj zbukurime, por gjithashtu hasin edhe në fëmijët duke pirë duhan dhe mbesin të habitur, posaçërisht ata të huajt që nuk e njohin këtë traditë zvicerane.Shtegu.com®

 

Auffahrt zur Viehschau Wald - Rehetobel am Freitag, 26. September 2008, in Appenzell Ausserrhoden. In Appenzell Ausserrhoden werden die Viehschauen gemeindeweise abgehalten und sind Anlass fuer die Bauern, ihre besten Tiere mit viel Aufwand auf den Schauplatz zu treiben. Dort werden die Kuehe in vorgegebenen Kategorien von Preisrichtern nach Schoenheit und Leistung beurteilt. (KEYSTONE/Regina Kuehne)
(KEYSTONE/Regina Kuehne)
Lea und Sabrina Fuster sowie Marco Manser und Patrick Riegg, von links, reden, rauchen und fachsimpeln an der Grossviehschau, am Dienstag, 8. Oktober 2013, in Appenzell. (KEYSTONE/Gian Ehrenzeller)
Lea dhe Sabrina Fuster djemt Marco Manser dhe Patrick Riegg (KEYSTONE/Gian Ehrenzeller)
Die Brueder Marco, links, und Thomas Inauen, rauchen an der Grossviehschau, am Dienstag, 8. Oktober 2013, in Appenzell. Traditionellerweise duerfen an Viehschauen und am Funkensonntag auch Kinder rauchen. (KEYSTONE/Gian Ehrenzeller)
Vellezerit  Marco dhe  Thomas Inauen (KEYSTONE/Gian Ehrenzeller)

Edhepse Zvicra njihet me ligje te rrjepta për pirjen e duhanit në vende të mbyllura ose publike, në këtë panair, çuditërisht ata në emër te traditës shumëvjeçare në të ashtuquajturën e „diella e flakës“ ju lejohet pirja atyre. Aty ka fëmijë prej moshës 6-vjeçare që shihen duke pirë cigare ose edhe cigare të zeza, siq i quajnë ata “Krummen”.

Në Zvicër, sipas Ministrisë së Shëndetësisë çdo vit si pasojë e pirjes së duhanit vdesin 9000 njerëz, gjithashtu duhani është shkaku i 80% të semundjeve të sistemit të frymëmarrjes.