Një pronar nga Cham do të duhet të përgjigjet para Prokurorisë Publike në Zug, sepse per pastrimin e restorantit të tij e kishte angazhuar një punëtor ilegale. Italiani 60-vjeçar akuzohet se ka shkelur Ligjin e të huajve, informon Shtegu.com.

Autoritetet e zbatimit të ligjit në Zug të martën kanë thënë se kishin arrestuar një grua gjatë një kontrolli në një restorant në Cham. Shtetasja 43-vjeçare maqedonas nuk kishte leje pune dhe në këtë mënyrë, po punonte në mënyrë të paligjshme si pastruese.

Gruaja u dënua me gjobë me kusht prej 50 mëditjeve nga prokurori publik i Kantonit të Zugit. Ajo u dëbua nga vendi dhe iu shqiptua një ndalim dyvjeçar për Zvicër dhe zonën Shengen. Qiradhënësi që punësoi gruan gjithashtu do të përgjigjet.