Gitaristi i mirënjohur gjerman Michael Marx dhe super mjeshtri shqiptar i fizarmonikës Nino Deda, do të mbajnë një interpretim muzikor të premten në shtëpinë e kafesë Ommersheim, të premten, më 19 qershor, nga ora 20:00. (pranimi fillon nga ora 18:30) me programin e tyre “Nga baroki në Ballkan”. Pas suksesit të madh të albumit të tyre debutues “Bach-Ballkanik-Tango”, virtuozi fizarmonik Nino Deda nga Shqipëria dhe kitaristi Michael Marx po i përkushtohen gjithashtu muzikës së Bachit, si dhe ritmeve magjepsëse nga Ballkani dhe tingujve jashtëzakonisht emocionues në programin e tyre të ri të mbretit Tango Astor Piazzolla, informon Shtegu.com.

Nino Deda ka lindur në Durrës më 8 gusht 1968. Nga atje emigroi në vitin 1992 në Saarland të Gjermanisë, ku jeton me gruan e tij dhe dy fëmijët. Nino Deda filloi në moshën 5 vjeç që të luajë në fizarmonikë dhe pak kohë më vonë mësoi për piano në shkollën e mesme artistike “Jan Kukuzeli”. Studioi për kompozicion dhe piano në ish-Konservatorin e Tiranës (sot Universiteti i Arteve). Ka punuar si mësues muzike para se të shkonte në Gjermani. Nino Deda jeton në fshatin Hangard me gruan Enkelejda, të bijën Enxhi (lindur 1995) dhe të birin Luka (lindur 2001).

Nino Deda është kompozitor dhe muzikant aktiv në shumë projekte të llojeve të ndryshme. Ndoshta më e njohur është trioja Lieder der Poesie. Në ansamblin ndërkulturor Avalansa Muzikale Nino Deda shfaq rrënjët e tij shqiptare në shpirtin muzikor ballkanik. Përveç kësaj, interpreton solo me kompozimet e veta dhe me një program shumë të gjithanshëm për piano dhe fizarmonikë, si dhe në projekte të veçanta të tilla si “Novemberwind”.