Luli Rexhepi

Pse të mos kombinoni rinovimin e shtëpisë me një qëndrim në hotel? Zejtarët lokalë punojnë, hoteli mbetet i hapur dhe klientët i shpëtojnë stresit shtëpiak. Një tjetër shembull pozitiv i sipërmarrjes gjatë krizs së koronavirusit.

A jeni duke planifikuar rinovim të shtëpisë apo tashmë keni zejtarë në shtëpi? Keni frikë nga zhurma, pluhuri apo edhe viruset? Zejtarët e Interlakenit në Zvicër janë duke punuar së bashku dhe e japin zgjidhjen. Tani e tutje, ndërtuesit mund të strehohen në mënyrë alternative në Hotel Royal St Georges. Në kurriz të zejtarëve. Sepse qëndrimi në hotel financohet nga zejtarët mes vete dhe me kushte të veçanta të Royal St Georges. Nuk ka kosto shtesë për pronarët e shtëpive. Fushata u nis nga piktorët dhe suvatuesit e Interlakenit, Luli Rexhepi së bashku me llamarinsitin Markus Zingrich, instaluesin e ngrohjes dhe hidraulikëve Adrian Balmer nga kompania e shërbimeve të ndërtimit Baltherm, shtruesi i dyshemeve Thomas Bürklin dhe Thomas Zingrich nga Zingrich Holzbau dhe Hotel Royal St Georges. “Ne mendojmë se kjo është një zgjidhje e favorshme për të gjitha palët. Ne zejtarët kemi punë, hoteli mbetet i hapur dhe siguron punët e tij, dhe puna e rinovimit bëhet menjëherë, pa asnjë problem për pronarin e shtëpisë”. thotë Luli Rexhepi. Mjeshtrit dhe hotelet e tjera janë të mirëseardhura për t’u bashkuar me këtë fushatë.

Karim Abid

Hotel Royal St Georges është njëri nga katër hotelet në Interlaken që akoma janë të hapur. Që nga e hëna, 30 mars, hotelieri Karim Abid vendosi ta vazhdojë biznesin për shkaqe të ndryshme: «Mund ta menaxhojmë hotelin tonë me dy ose tre persona. Për më tepër, punët duhet të ruhen. Punonjësit kanë nevojë për një lidhje të rregullt me ​​kompaninë». Aktualisht punojnë rreth pesë prej afro 70 punonjësve në Royal St Georges, shkruan “Jungfrau Zeitung”, transmeton Shtegu.com. Mirëmbajtja e shtëpisë funksionon përmes thirrjes telefonike. Në fund të muajit është aplikuar puna me kohë të shkurtër. “Katër deri në pesë dhoma janë akoma të okupuara. Gjatë fundjavës ende kemi rezervime afatshkurta nga zviceranët që duan ta trajtojnë veten e tyre në një pushim në Interlaken”, thotë Abid. Gjashtë suita familjare me kuzhinat e tyre janë në dispozicion për pronarët e shtëpive që duan të rinovojnë. Hotelieri nuk dëshiron të parashikojë biznesin gjatë stinës verës. Rezervimet nuk pritet të fillojnë deri në tremujorin e katërt. Dhe: «Ne duhet të mendojmë për strategjitë e reja të marketingut. As çmimet dhe as grupet e synuara nuk do të jenë të njëjta në vitin 2021 si në vitin 2019».

Hotel Royal St Georges

Sipas piktorit dhe suvatuesit Luli Rexhepi, situata për artdashësit nuk është akoma aq e pasigurt sa për industrinë e turizmit. “Megjithëse morëm porosi të ndryshme, ne nuk i anuluam ato, por i prolonguam ato. Konsumatorët individualë duan që puna të kryhet në një datë të mëvonshme». Në rastin e tij, humbjen e përkohshme Luli e vlerëson në gjysmë milioni franga. Kjo është pikërisht arsyeja pse ai nisi bashkëpunimin midis sipërmarrësve dhe Royal St Georges. «Për momentin na mungon puna. Por nuk ka asnjë arsye të mos preferoni punën e planifikuar të rinovimit, të keni pikturuar murin e dhomës së ndenjes, të kryeni rinovimin e hapësirave higjienike ose të riparoni dyshemenë”. Nuk është menduar që klientët do të paguanin faturën e rinovimit si rezultat i qëndrimit të tyre në hotel. “Përkundrazi. Duhet të kuptohet si një falënderim nga zejtarët te klienti. Nëse të gjithë tregtarët e përfshirë në rinovim ndajnë faturën e dhomës, në fund të fundit do t’ju duhet të paguajnë vetëm një shumë të vogël”. Luli Rexhepi shpreson se edhe shumë zejtarë të tjerë do ta përkrahin idenë. «Nëse ne ua komunikojmë idenë pronarëve të interesuar të shtëpive, të gjithë shërbehen në vendngjarje. Le të shfrytëzojmë të gjithë mundësinë për ta ndihmuar njëri-tjetrin në një farë mase për ta kapërcyer situatën e vështirë.