Abdullah Erbil, pronari i picerisë në Windisch të Zvicrës, bën thirrje për kohezion në këtë krizë. Si shenjë falënderimi, dje dhe pardje ai shpërndau 100 pica falas për mjekët dhe stafin e infermierëve në Spitalin Kantonal të Badenit.

Vetëm një falënderim! Abdullah Erbil nga Bruggi është pronar i picerisë Pizza Italia në Windisch. Kriza e koronavirusitr gjithashtu e ka shqetësuar atë, por ai dëshiron t`i motivojë të tjerët për të mbijetuar nga kriza si një komunitet. “Ne duhet të qëndrojmë të bashkuar”, thotë ai për “Aargauer Zeitung”. Dhe shton: “Dua të jem një shembull për të tjerët”.

Duke u bazuar në këtë moto, atij i lindi ideja t`i falënderojë mjekët dhe stafit e infermierëve të Spitalit Kantonal në Baden (KSB) – në mënyrë simbolike për të gjithë, sa për një falënderim. Të martën në mbrëmje dhe të mërkurën, ai shpërndau falas njëqind pica, përfshirë këtu edhe pije joalkoolike, për punonjësit e FBK-së.

Kjo ngjarje ishte planifikuar për javë të tëra. “Në të vërtetë, unë doja të ofroja spontanisht, por kjo do të ishte logjikisht tepër e komplikuar”, thotë banori me prejardhje kurde. Kjo është arsyeja përse ai kontaktoi KSB dhe kuzhinierin e tij Josef Stalder, për të ndërmarrë veprimin për herë të parë të martën në mbrëmje.

Përgatitjet filluan në orën 15.00. Fillimisht ishte përgatitur brumi. Shtatë vullnetarë erdhën në lokalin në Windisc ,transmeton Shtegu.comh. Piqnin pica, prenin pica, mbështillnin pica. Puna u shpërnda me kujdes në dyqan, në mënyrë që distanca minimale prej dy metrash të mund të ruhej në çdo kohë.

Margherita, Prosciutto, Funghi, Calabrese, Diavolo: Skuadra përgatiti nga 20 pica për secilin lloj. Brenga dhe synimi i Erbilit ishte që sa më shumë punonjës të FBK-së të mund të përfitonin nga oferta e tij e picave. Kështu që ai i ofroi ato në dy ndërrime. 50 pica të martën në mbrëmje për punonjësit e ndërrimit të vonshëm dhe 50 të mërkurën pasdite, për punonjësit e ndërrimit të hershëm. Cilësia është gjithashtu afër zemrës së tij. “Për punonjësit e shëndetit, picat duhet të kenë shije më të mirë se zakonisht”.

Për Erbil, e rëndësishme ka qenë që picat të arrijnë të ngrohta në KSB. Kutitë e picave u transportuan në Baden me tre udhëtime. Si shtesë tjetër befasie, secila kuti ishte zbukuruar brenda me një mesazh falënderimi. “Një falënderim i madh për FBK-në për përkrahjen e madhe”, thotë Abdullah Erbil.