Spitali Universitar në Cyrih ka ende kapacitete. Por po përgatitet për skenarin më të keq, siç thotë infektologu Hugo Sax.

Ende ka hapësirë ​​në dispozicion në Spitalin Universitar në Cyrih. Për disa ditë, numri i rasteve serioze është rritur në mënyrë të vazhdueshme. Kjo është arsyeja pse spitali së shpejti do të përballet me një sfidë të madhe, thotë drejtori i spitalit Gregor Zünd për “Tages Anzeiger”, informon Shtegu.com.

Aktualisht, në spital janë 35 pacientë të infektuar me koronavirus; 15 nga ta janë në njësinë e kujdesit intensiv. Deri më tani, pacientët ishin 80 për qind meshkuj dhe të moshës nga 50 deri në 70 vjeç, shkruan “20 Minuten”. Dy persona kanë vdekur. Megjithatë, infektologu Hugo Sax beson se ky numër do të rritet në mënyrë drastike dhe se Zvicra së shpejti do të duhet të llogarisë me “mijëra vdekje”.

Sipas Sax, do të ketë një valë të ngjashme të infeksioneve në Cyrih siç ishte rasti në Tiçino, ku kanë vdekur 120 persona. Prandaj është e arsyeshme që spitalet po përgatiten për më të keqen.

Është gjithashtu për t`u përshëndetur që kantoni po krijon spitale urgjente. Kjo ndodhi, për shembull, në një azil pleqsh në Rrethin 4 dhe në një palestër në shkollën kantonale Rämibühl.
“Përgatitja është gjithçka”, thotë infektologu në “Tages-Anzeiger”. Nuk ishte e mundur të bëje diçka më tepër nëse vjen vala e virusit, transmeton Shtegu.com. “Kjo është arsyeja përse ne jemi gjithmonë një hap përpara”. Për shembull, grupi i punës i universitetit porositi syza dhe maska ​​mbrojtëse më 27 janar, kur ato ishin akoma të disponueshme.

“Detyra jonë është të mendojmë për një periudhë më afatgjate”, thotë Jürg Hodler, drejtor mjekësor i universitetit dhe drejtues i grupit të punës. Një përgatitje tjetër që është bërë, është një rezervuar i dytë oksigjeni që u ngrit javën e kaluar. Kjo mund të përdoret po që se papritmas qindra pacientë duhet të furnizohen me oskigjen.