NJOFTOHEN TË GJITHË SHTETASIT SHQIPTARË QË NDODHEN AKTUALISHT NË ZVICËR SE PËR MOMENTIN NUK KA ASNJË MUNDËSI RIATDHESIMI.
PO ASHTU, PER SHKAK TE FLUKSIT TË PAPËRBALLUESHËM TË TELEFONATAVE DHE FAKTIT QË STAFI I AMBASADËS, PËR SHKAK TË IZOLIMIT, PUNON ME NUMËR TË KUFIZUAR, KËRKOJMË MIRËKUPTIMIN TUAJ QË TË KOMUNIKONI ME AMBASADËN PËRMES E-MAILIT. NE ADRESËN:

Embassy.bern@mfa.gov.al

JU RISJELLIM NË VËMËNDJE SE ATA SHTETAS TË CILËVE U KALOJNË AFATET LIGJORE TË QËNDRIMIT NË ZONËN SHENGEN (PËRFSHIRË ZVICRËN) DUHET TË PARAQITEN PRANË ZYRAVE TË MIGRACIONIT NË KANTONIN KU JANË DHE TË DEKLAROHEN PËR PAMUNDËSINË E RIKTHIMIT NË ATDHE PËR SHKAK TË RRETHANAVE. QEVERIA FEDERALE KA MARRË VENDIM QË TË MOS E KONSIDEROJË SHKELJE TEJKALIMIN E AFATEVE PËR SHKAK TË SITIUATËS SË KRIJUAR.