Ndërron jetë edhe një ikonë e artit kosovare, mëngjesin e sotëm ka ndërruar jetë Leze Qena në moshën 85-vjecare.

Ajo ishte pjesëmarrëse në shumë filma, seriale vendore dhe shumë projekte të tjerë.