Gjykata rajonale e Hamburgit, të hënën dënoi një shqiptar 28-vjeçar me gjashtë vite e gjysmë burg për përdhunim, grabitje të dhunshme dhe sulm. Prokurori kishte kërkuar tetë vite, mbrojtja tre, siç tha të martën zyra gjyqësore për shtyp, transmeton Shtegu.com.

Sipas aktakuzës, vitin e kaluar shqiptari i kishte sulmuar tri gra në rrethin ëilhelmsburg dhe dy prej tyre i ka keqtrajtuar. Viktima e tij e parë ishte një 78-vjeçare në Inselpark më 23 prill. Më 4 gusht, i akuzuari sulmoi një vrapuese 24-vjeçare. Ai thuhet se e tërhoqi zvarrë në një nënkalim dhe e përdhunoi atje.

Më 17 gusht, sipas akuzave 28-vjeçari sulmoi përsëri. Ai përsëri e rrëzoi një grua në tokë dhe e sulmoi seksualisht. Kur 43-vjeçarja ia dha portofolin, ai u largua prej saj. Pak më vonë ai po ndiqte një vrapuese tjetër. Dëshmitarët e vunë re këtë dhe e njoftuan policinë. Zyrtarët policorë arritën ta kapin dhe ta arrestojnë të dyshuarin.