Skandal i së hënës në Gjykatën rajonale në Hannover të Gjermanisë në padinë në shkallë të gjerë kundër grupit të ashtuquajtur “Koks AG”: Një avokat ka dashur të ndërpresë gjykimin ndaj një bande të dyshuar droge (shtatë shqiptarë, 21-34 vjeç, dhe një iranian, 37)!

Avokati i mbrojtjes Björn Nordmann për “Bild” ka deklaruar: “Ne jemi ulur në një hapësirë ​​të mbyllur me tetë të pandehur, 20 roje sigurie, 17 avokatë, dy prokurorë, pesë gjyqtarë, katër përkthyes dhe mbajtës të procesverbalit. Unë mendoj se kjo është e papërgjegjshme duke pasur parasysh pandeminë në vazhdim”, transmeton Shtegu.com. Ai kërkoi që procesi të pezullohej për 14 ditë, por u refuzua.

Gjykatësit kujtuan kërkesën e përshpejtimit në çështjet e përgjegjësisë, për përpjekjen procedurale deri më tani (ka filluar që nga fillimi i janarit). Nga pikëpamja e rrezikut të infektimit, vazhdimi i bisedimeve është i arsyeshëm, thuhet në vendim. Një gjykatës me përvojë deklaroi: “Tani, sigurisht, avokatët po përpiqen të ndërprejnë procedurat.”

“Seancat gjyqësore dhe terminet bëhen pas vendimit të gjykatësit përgjegjës dhe zyrtarit gjyqësor. Ngarkesat janë akoma të vlefshme dhe duhet të respektohen nëse personat e prekur nuk marrin ndonjë informacion tjetër”, thuhet në letërqarkore. Megjithatë, në praktikë, duket se gjykytësit nuk do t`i shtyjnë çështjet urgjente.

Auditoriumi publik në ndërtesat e gjykatave duhet të reduktohet në minimum. Nëse nuk ka ndonjë shqetësim urgjent, më mirë duhet të merret telefoni. Rojet mund t`i refuzojnë vizitorët nëse i gjejnë ata në këto “simptoma përkatëse të sëmundjes”.