12.03.2020

Numri i te infektuarve me.COVID-19 ne mbare boten eshte 114809.
4031 persona kane vdekur
64081 jane sheruar
5711 persona ne gjendje te rende dhe kritike.
Shtetet me më se shumti raste jane:

Shteti Te infektuar Te vdekur
Kina 80754 3136
Korea 7513 54
Italia 9172 463
Irani 7161 237

Nese nuk ndodheni ne Kine dhe nuk e keni vizituar ne nje te kaluar te afert, duhet te largoni 94% te shqetesimit.
Edhe nese jeni te infektuar mos beni panike sepse:
81% jane raste te lehta
14 %mesatare
5% kritike
Vdekshmeria nga Covid-19 eshte 3.4%, dhe nen moshen 50 vjec eshte 0.2%.

Me daten 10 Shkurt ne Kine per shkak te koronavirusit vdiqen 108 persona.
Po ate dite:
26283 vdiqen nga kanceri
24641 nga semundjet e zemres

Cdo dite:
Insektet 2740
Njerezit 1300
Gjarperinjte 137
personave u shkaktojne vdekjen.

Mos beni panike, mos bini pre e provokimeve mediale. Mos grumbulloni stoqe ushqimesh e barnash sikur erdhi fundi i botes. Kujdesuni per higjienen personale dhe jetoni jeten.

E Kopjuar.