Akuzat e BDI-së dhe PDSH-së ndaj Alternativës për gjoja lidhje me Iranin nuk është hera e parë që dëgjohen në politikën shqiptare. Ato ishin fabrikim i Hashim Thaçit dhe PDK-së dhe i drejtoheshin Albin Kurtit pak para zgjedhjeve të fundit në Kosovë. Gati se me të njëjtat fjalë, Hashim Thaçi akuzonte Kurtin dhe Vetëvendosjen për lidhje me Turqinë e Iranin, duke e parë rrezikun që vinte nga kjo parti në prag të zgjedhjeve. Por propaganda e tillë nuk e hutoi popullin e Kosovës. Siç dihet, Vetëvendosja doli parti e parë në zgjedhjet e 6 tetorit, ndërsa PDK-ja e treta.

Akuzat e njëjta tani i shohim edhe ndaj Alternativës, ndërsa vijnë nga miqtë e Hashim Thaçit në Maqedoni, Ali Ahmeti e Menduh Thaçi. Përkundër akuzave, koalicioni ASH-Alternativa del si opsioni më i votuar në të gjitha anketat online kundër BDI-së.Edhe shpifjet “copy-paste”: Ja nga burojnë akuzat e BDI-së për Iranin./almakos