14.02.2020

Georgette Lepaulle është grua e vjetër nga Belgjika dhe është 92 vjeç. Vitin e kaluar ajo pranon Islamin pasi u frymëzua nga fqinji i saj musliman.

Fqinji i saj, Muhamedi ka qenë fqinj i saj për 50 vitet e fundit. Pasi kaloi familjen, ajo u bashkua me gruan e Muhamedit dhe familjen e saj dhe filloi të jetojë me ta. Muhamedi dhe gruaja e tij kanë një djalë dhe dy vajza që jetojnë me Georgette gjithë jetën e saj.

Muhamedi humbi nënën e tij por me kënaqësi gjeti nënën e saj të re përballë Georgette. Georgette thotë se ajo u tërhoq drejt Islamit, duke parë që ata po luteshin së bashku frymëzuan për mua të eksploronin Islamin. Ishte mirë të shihje se si bisedojnë me njëri-tjetrin dhe kujdesen për njëri-tjetrin. Georgette tha që ajo ka vajzën e saj, e cila kurrë nuk e quan atë ose nuk e sheh atë, por kjo familje muslimane kujdeset për të gjithë kohën.
Georgette vizitoi Morroco me familjen e Muhamedit gjatë muajit të Ramazanit. Ajo pa shumë njerëz që agjëronin dhe kujdeseshin për njëri-tjetrin, Ajo ishte e tronditur kur kuptoi se e gjeti Islamin kaq vonë në jetë, por ajo është falënderuese që e gjeti atë gjatë jetës së saj.

Ajo udhëtoi përsëri me Muhamedin dhe familjen në Xhaminë e Brukselit ku pranoi Islamin dhe e ndryshoi emrin e saj në Noor Islam.