Derisa në Kosovë po zhvillohet një debat për largimin e fotos së presidentit nga ana e kryeparlamentares, Vjosa Osmani, në Ukrainë ndodh e kundërta.Presidenti i Ukrainës, Vladimir Zelensky, i dha një leksion gjithë botës. Menjëherë pas betimit të zakonshëm u bëri thirrje zyrtarëve të vendit:
-“Unë nuk dua që fotografitë e mia të jenë në zyrat tuaja. Ju lutem mos e vendosni portretin tim sepse presidenti nuk është një ikonë, nuk është idhull, vendosni fotografitë e fëmijëve tuaj dhe shikoni mirë në sytë e tyre përpara se të merrni ndonjë vendim”.
Ndërkaq në Kosovë ka reaguar Zyra e presidentit Thaçi, duke kërkuar që fotografia e larguar të kthehet aty ku ka qenë.(INA)