Irfan J. (22) nuk mund ta besojë në ate atë që i ka ndodhur. Atij i kishin mbetur vetëm edhe disa metra larg shtëpisë, pas përfundimit të punës. Përnjëherë, dy persona paraqiten para tij dhe e rrahin për në spital. Sipas gazetës “Blick” bëhet fjalë për dy vëllezër, të cilët aktualisht janë lënë të lirë.

Fytyra e Irfan J. (22) edhe pas një jave të sulmit është e enjtur. “Ishte keq”, thotë shqiptari nga Lugina për “Blick”. Ai u rrah nga dy persona para shtëpisë së tij në Wohlen AG dhe duke u kthyer prapa sulmit, thotë: “Mund të isha edhe i vdekur”.

Me profesion polimekanik, ai kishte përfunduar punën të hënën e kaluar në Dietlikon ZH, e merr trenin në ëohlen dhe shkon në shtëpi rreth orës 18.30. “Më kishin mbetur vetëm disa metra”, thotë Irfan J. “Po shikoja celularin tim kur papritmas pashë katër këmbë para meje në dysheme”. Ai e ngrit kokën lart dhe sheh dy djem të zymtë.

Këtu edhe filloi. Irfan J. përkujton: “Djali i moshuar nxorri nga xhaketa e tij një shtizë të zezë, rreth 40 deri 50 centimetra të gjatë. Dhe i riu më goditi në fytyrë me një mjet të fortë». Irfan J. bie përtokë.

Ai u sulmua edhe nga një djalë i moshuar, thotë Irfan J. “Unë nuk mbaj më mend se ku dhe me çfarë tjetër më rrahën”. Grushtat dhe goditjet nuk përfunduan edhe kur irfani ishte tashmë në dysheme.
“Ata ndaluan vetëm kur dëgjuan derën dhe erdhi nëna ime”, thotë Irfan J. Sulmuesit arratisen me veturë – vëllai i tij e dërgon në spital.

Diagnoza: Irfan J. ka thyer hundën dhe mollëzat. “Për më tepër, shpatulla ime ishte zhvendosur dhe unë kisha një tronditje dhe mavijosje në trup”. Ai thotë se e ka pranuar një mesazh në spital nga djali i ri, transmeton Shtegu.com. “Ai shkroi se ata ende nuk kishin përfunduar me mua». Irfan J. e thërret policinë.

Policia kantonale arreston një kosovar (31) dhe një zviceran (33) me rrënjë kosovare. “Ata janë vëllezër që i njoh shkurt”, thotë Irfan J. Përse e sulmuan atë? «I riu tha se unë e kisha fyer nënën e tij. Por kjo nuk është e vërtetë. Unë vetëm atë e ofendova».

Irfan J. e di se personat e arrestuar pretendojnë se ai gjithashtu i kishte rrahur. “Ky nuk është rasti me ta”, kundërshton Irfani. «Asnjëri prej tyre nuk kishte ndonjë gërvishtje. Dhe, ata janë përsëri të lirë».

Prokurori publik konfirmon lirimin e sulmuesve. Por: “Gjykata për masa të detyrueshme urdhëroi masa detyrimi sipas kërkesës tonë”, tha zëdhënësja Fiona Strebel. Në mënyrë të veçantë: Vëllezërit janë të ndaluar të provokojnë dhe të kontaktojnë. Përveç kësaj, ata kanë një procedurë për shkaktim të lëndimeve trupore, ndoshta sulm dhe shkaktim të lëndimeve në qafë.

Irfan J .: «Unë nuk mund ta besoj këtë. Unë dhe familja ime vazhdojmë të ndjehemi të kërcënuar. Kemi frikë. Askush prej nesh nuk del më i vetëm».