Një student zviceran ka dashur t’i bind shokët e tij për të besuar se një rast i provuar i sëmundjes kishte sjell në mbylljen e institucionit. Ai rrezikon përjashtimin.

“Është groteske dhe zemërthyese! Po të ishte 1 Prilli, ne do ta kishim kuptuar. Por në rrethanat aktuale, kjo shaka vërtetë nuk është qesharake. Njerëzit vdiqën për shkak të kësaj sëmundjeje”, deklaron i zhgënjyer François Genoud, rektor i Collège du Sud, në Bulle të Zvicrës.

Arsyeja e zemërimit të tij? Një shaka e vogël me një e-mail të vjetër nga rektori dhe që më pas e ritransmetoi imazhin, i cili u gjend shpejt në të gjithë telefonët e nxënësve të shkollës. Në veçanti mund të lexohet: “Pas një rasti të konfirmuar të një transportuesi të koronavirusit në kolegjin tonë, morëm vendimin për pezullimin e kurseve deri në njoftimin e mëtejshëm …”. Misioni është nënshkruar François Genoud.

Nëse mungesa e të hënës në mëngjes nuk është më e rëndësishme se zakonisht, shumë prindër megjithatë kanë marrë masat paraprake për të thirrur Collège du Sud, i cili së bashku numëron 1480 nxënës nga rrethet Glâne të Fribourgit , Veveyse dhe Gruyère, si dhe Pays d’En-haut (VD). “Shumica nuk u shqetësuan dhe dyshuan se ishte një falsifikim. Por është e vërtetë që unë jam vërshuar nga thirrjet”.

Për më tepër, drejtori nuk e merr lehtë këtë uzurpim të identitetit, si dhe keqpërdorimin e burimeve të TI të kolegjit, pasi është ndoshta një student, informon Shtegu.com. “Një nga informaticientët tanë të kompjuterave është duke shkuar në rrugën e duhur për të gjetur autorin. Në këtë lloj rasti, dënimi mund të shkojë deri në përjashtim”, paralajmëron François Genoud.
Përveç kësaj, “Zvicra deri më tani është kursyer nga epidemia e pneumonisë virale në Kinë”, tha të hënën Zyra Federale e Shëndetit Publik.